Przechowalnia Warzyw w Lipiu

Przechowalnia Warzyw w Lipiu

Obiekt o łącznej powierzchni ponad 12 000 m2 składa się z budynku produkcyjnego, przechowalni marchwi, przechowalni cebuli, budynku biurowego oraz technicznego. Wyposażono go w linie do mycia warzyw, obierania cebuli i konfekcjonowania warzyw zgodnie z wymaganiami sieci supermarketów i rynków hurtowych.

Linie pakujące mają wydajność od 1,5 t/h (małe opakowania) do 5 t/h (duże opakowania). Przechowalnia może pomieścić do 20 000 ton warzyw. 

Obiekt gwarantuje długoterminowe przechowywanie świeżych warzyw i ich stałą dostępność na rynku, bez dużych strat przechowalniczych . Wcześniej zgodnie z tradycją warzywa kopcowano, lub też przechowywano je w nieprzystosowanych do tego budynkach.

Start realizacji: 2011
Koniec realizacji: 2012
Kubatura: 117 738 m3
Powierzchnia: 12 042 m2
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich użycie.